120 strán, ISBN - 80-7236-091-4, (stav A), brož., hmotnosť: 0.398 kg, rozmer: 29.1 cm x 20.6 cm
Tradiční česká kuchyně má své kořeny někde v dávných dobách, kdy lidé těžce fyzicky pracovali a úlohou jídla bylo především dodat tělu tolik potřebnou energii. Tomuto požadavku ve svém vývoji dokázala beze zbytku vyhovět. Život většimy dnešních lidí už však vypadá úplně jinak, a tak i česká kuchyně musela projít přerodem a stát se kuchyní moderní, zdravou a hlavně velmi chutnou. Rozhodně nezatracujeme oblíbené jídlo našich babiček, knedlo-vepřo-zelo, rádi si ho někdy připravíme, ale většina mladých hospodyněk dnes má ve svém kuchařském repertoáru jídla ze zaleniny, z důbežího či rybího masa, minutky, lehké moučníky i ovocné sladkosti.
304 strán, EAN: 9788075292919, (stav A),, hmotnosť: 0.565 kg, rozmer: 24 cm x 19 cm
Rím - ťažko by sme vo svete našli mesto viac prestúpené dejinami a tradíciou. Ich obraz sa premieta aj do pestrosti tunajšieho jedla. Eleonora Galassová, talianska novinárka, blogerka a instagramová hviezda píšuca o jedle, vás zavedie do palácov i zašitých uličiek a zoznámi vás so zvykmi, spoločnosťou a skrytými pokladmi Večného mesta. Nájdete tu recepty na každú príležitosť: od rýchlych a poctivých raňajok a pokrmov al fresco až po improvizované, ale pôsobivé občerstvenie na párty pre priateľov a romantické večere. Pri listovaní knihou bude naozaj ťažké rozhodnúť sa, ktoré z autentických jedál vyskúšať ako prvé: cestoviny zapekané so špargľou, pancettou a syrom, rybu v zemiakovej kruste, riccottovo-kokosové guličky, rímske pusinky s pomarančovou omáčkou, taliansku špecialitu saltimbocca na rímsky spôsob či duseného králika s hroznom a olivami. Ale dosť! Viac vám už neprezradíme...
320 strán, EAN: 9788055630731, (stav A),, hmotnosť: 0.584 kg, rozmer: 25 cm x 21.5 cm
Nádherná výpravná kniha s množstvom farebných fotografií ponúka popri kulinárskom zážitku aj zážitok kultúrny. Určená je každému, kto nielen obľubuje chutné jedlá, ale rád sa dozvie niečo aj o ich pôvode. Maďarská kuchyňa, rovnako ako celá maďarská kultúra, má už tisícročie dvojaké korene: je svojskou zmesou východných a západných tradícií. Ak berieme do úvahy len kulinársky pohľad na skutočnosti, búrlivá minulosť so sebou priniesla len samé dobré veci.
256 strán, EAN: 9788026717102, (stav A),, hmotnosť: 0.507 kg, rozmer: 24 cm x 17 cm
Marsha Kocábová se nepovažuje za žádnou šéfkuchařku ani kulinářského guru, jen se chce podělit o vyzkoušené recepty, které pocházejí z jejího milovaného domova – amerického jihu. Také si myslíte, že Američanky nevaří? Marsha vás přesvědčí, že Američanky naopak vaří hodně a dobře. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte jednoduchá jižanská jídla prověřená českým rodinným životem matky tří dětí.
248 strán, ISBN - 978-90-5972-500-3, (stav A), brož., hmotnosť: 0.336 kg, rozmer: 21.6 cm x 13.3 cm
A unique survey of food products and ingredients to be found in Holland. With over 1,000 entries, the book provides the confused shopper with the English and Dutch names of a broad array of foodstuffs and includes sections on: * basic cooking ingredients * beverages * dairy products * breads and patisserie * types and cuts of meat * fish and seafood * fruit and vegetables * canned and dried foods * delicatessen and gourmet foods. The book also provides chapters on traditional Dutch foods and international ingredients including exotic Asian vegetables. A handy reference guide you won’t want to go shopping without.
149 strán, EAN: 9788097266448, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.474 kg, rozmer: 24 cm x 16.9 cm
Táto kniha je súčasťou projektu, ktorého iniciátorom je Taliansko- Slovenská obchodná komora. Nájdete v nej 55 jednoduchých receptov tradičnej talianskej kuchyne zozbieraných od talianskych manažérov, podnikateľov a kuchárov žijúcich na Slovensku.
Autori receptov si na ich výbere dali naozaj záležať. Prinášajú tie najzaujímavejšie jedlá, ktoré sú typické pre rôzne regióny Talianska, od klasických receptov až po rodinné tajomstvá a nezvyčajné kombinácie chutí. Z bohatej ponuky si určite vyberú milovníci talianskej gastronómie, ale aj tí, ktorí chcú vyskúšať niečo nové z tejto pestrej stredomorskej kuchyne.
Dozviete sa v nej, ako správne uvariť a ochutiť cestoviny, rizotá, zeleninové pokrmy, rôzne druhy mäsa či rýb. Nechýba ani najpopulárnejšie talianske jedlo- pizza a samozrejme obľúbené dezerty. Vďaka tejto knihe pripravíte rýchlu večeru, pohostenie pre priateľov, ale aj oslavu tradičných sviatkov v duchu pravej talianskej atmosféry.