Máme 372 kategórií. Na ich abecednom zozname sa pracuje. Ak vás zaujíma téma, ktorú neviete v tom množstve nájsť (napríklad Opera, Audioknihy, Veštenie, Kriminalistika...), napíšte nám na knihy@wallstreet.sk a pošleme vám presný link.
128 strán, EAN: 9788020615473, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.506 kg, rozmer: 23 cm x 23 cm
Kniha představuje recepty od skutečně snadných až po komplikovanější, od tradičních po nápaditějších, které kombinují například ovoce a byliny v broskvovém koláči s rozmarýnem, využívá i zeleninu v dýňovém koláči s lískovými oříšky nebo přidává ingredience, které nejsou u sladkého pečiva obvyklé – např. olivový olej. Kromě tradičních italských receptů zde naleznete i recepty z Anglie, Francie či Rakouska.
144 strán, EAN: 9788085258837, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.451 kg, rozmer: 21.5 cm x 17.8 cm
Kniha populárnej moderátorky Adriany Polákovej, autorky kulinárskeho bestselleru Napečené s láskou prináša kolekciu 30 „rodinných“ receptov známych slovenských osobností a zároveň ich úsmevné, či kuriózne príbehy z čias, keď mamičkina kuchyňa bola stredom vesmíru. Nevšednú kuchársku knihu dopĺňajú snímky z rodinných archívov: sladký čas detstva na vás teda dýchne nielen z príbehov a receptov, ale aj unikátnych fotografií.
Kniha Koláč mojej mamy Adriany Polákovej je zároveň prvým titulom novej edície Kuchárky.sk a patrí jej aj ďalší primát medzi kuchárskymi knihami na Slovensku – vychádza aj s „rozšírenou realitou“ (vo svojich mobiloch a tabletoch si môžete pozrieť fotopostupy a videopostupy niektorých receptov z knihy).
128 strán, ISBN - 978-88-6098-322-0, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.828 kg, rozmer: 29.2 cm x 29.9 cm
92 percent of Americans enjoy eating pie*. Three out of four Americans overwhelmingly prefer homemade pie, and now with this cookbook, they can create over 60 delicious recipes. Whether you’re craving the comfort of an old favorite, such as Apple Pie, Blueberry Pie, or Chocolate Meringue Pie, or you’re looking for something fresh and unique to bring to your next party, such as Blueberry & Hazelnut Streusel or Banoffee Pie, you’ll find what you’re looking for inside these beautiful, pie-shaped pages. • Unique, eye-catching, fun format • Amazing lush photos in the actual size and shape of the finished pies • 60 different delicious recipes inside • Quick, easy-to-make desserts • Easy-to-follow recipes and instructions • Step-by-step photos show how to prepare basic doughs, how to fit them into the pan, and how to spread the toppings • Great for getting kids into the kitchen and interested in cooking! Delight your friends and family with scrumptious, fresh-from-the-oven, homemade pies and tarts! *According to a survey by Crisco and the American Pie Council
208 strán, EAN: 9788055625362, (stav A),, hmotnosť: 0.45 kg, rozmer: 26 cm x 20 cm
Pavlína Berzsiová, cukrárka, ktorú poznáte z knihy Dnes nepečiem!, tentoraz radí zapnúť rúru a upiecť rodine či priateľom niečo skutočne dobré. Príležitostí na dobré koláče, buchty, šišky, torty, rolády, sušienky, tyčinky či brownies sa nájde dosť. Okrem toho pre vás Pavlína vyberie recepty zo zošita svojej babičky, prezradí vám, čo pečie na Vianoce a Veľkú noc, aj čo radí kamarátkam, ktoré nemajú veľa času. Kniha je plná fotiek, prehľadne napísaných receptov, rád, ako čo nepokaziť alebo napraviť, a obmien, ktoré vás určite povzbudia k
192 strán, EAN: 9788055614601, (stav A),, hmotnosť: 0.43 kg, rozmer: 26 cm x 20 cm
Svieže, ovocné, čokoládové, smotanové a čoraz obľúbenejšie... nepečené dezerty! Nechajte rúru odpočívať, a napriek tomu potešte svojich blízkych lahodnými dobrotami. V sviatočné dni pripravte nápadité raňajkové dobroty ako voňavé ovocné maslo či ryžové guľôčky s ovocím, na výlet si namiesto obvyklého keksíka zabaľte sezamové tyčinky, obdarujte kamarátov chutnými darčekmi, usporiadajte rodinnú oslavu s veľkolepou nepečenou orechovou tortou, oživte vianočné sviatky nepečenými koláčikmi, pripravte prekvapenia na detskú párty, ktoré nielen zasýtia, ale aj pobavia. Nepečené sladkosti a lahodné nápoje sa skrátka hodia na každú príležitosť. Pavlína Berziová je členkou predstavenstva Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky a venuje sa aj pedagogickej aj poradenskej činnosti v oblasti gastronómie. Pôsobí tiež ako lektorka v Kulinárskej akadémii a je autorkou úspešnej knihy Veľká domáca cukrárka.
112 strán, EAN: 9788081427152, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.563 kg, rozmer: 24.3 cm x 19.7 cm
Máte radi sladké? S radosťou pripravujete koláče pre svojich blízkych? Práve vám je určená táto knižka. Známa a obľúbená televízna moderátorka Katarína Brychtová v nej predstavuje osvedčené recepty, ktoré zdedila po starej mame, získala od svojej svokry i kamarátok. K tomu ponúka zopár modernejších receptov zo sveta, vianočné špeciality i niekoľko slaných chuťoviek. Dozviete sa aj to, ako sa k jednotlivým receptom dostala a čo pre ňu znamenajú. Orechovo-čokoládová torta, krémeše, londýnske rezy, lávový koláčik, ale aj pagáčiky, brownies či gaštanová tortička a vanilkové rožky, to sú len niektoré z Katkiných (nielen) sladkých radostí. Určite si z nich vyberiete aj vy.Presvedčte sa sami. Dobrú chuť
112 strán, EAN: 9788081428128, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.536 kg, rozmer: 24.1 cm x 19.7 cm
Po prvej knižke receptov Moje sladké radosti prichádza známa a obľúbená televízna moderátorka Katka Brychtová s pokračovaním. Tentoraz ponúka aj niekoľko návodov, ako byť šťastný, a prezradí, čo robí šťastnou ju. A nie je to vždy len sladké... Ak radi pečiete, práve v tejto knižke nájdete pokope recepty na najlepšie koláče aj dezerty, klasické i moderné: medovníčky, sypaný tvarohový koláč, šišky, čučoriedkovník, medové rezy, ale aj návod na prípravu creme brulée, tiramisu, Pavlovovej torty, čokoládovej peny, Sacherovej torty či vlastných praliniek. Takisto nechýbajú recepty na zdravšie, no pritom stále veľmi chutné dobroty. Bonus pre tých, ktorí majú radi slané, je tip na langoš, pizzu, focacciu i pagáčiky.Recepty sú prehľadné a jednoduché, predstavujú výbornú inšpiráciu pre všetkých, ktorí už pečú, ale aj pre začiatočníkov.
328 strán, EAN: 9788075298096, (stav A),, hmotnosť: 0.594 kg, rozmer: 27 cm x 21 cm
Oslavovat významné události dortem je tradice - ať už jde o rodinnou oslavu, nablýskaný večírek, svatbu, nebo křtiny. Není lepší pocit, než když se oslavy zúčastníte také tím, že se podělíte o své nadání upéct pohádkově nazdobený dort. Kniha je dokonalou fotografickou školou zdobení dortů pro každou příležitost jak pro šikovné amatéry, tak pro profesionály, zkušené i ve výcviku. Najdete zde stovky technik a nápadů a detailní návody na 40 dortů a cupcaků - malých amerických dortíků podobných muffinům. Zkušená cukrářka a vedoucí kurzů Autumn Carpenterová vám svými návody krok za krokem, tisícovkou detailních barevných fotografií a užitečnými radami pomůže získat dovednosti a vybudovat si sebejistotu. Pro nováčky bude kniha základní učební pomůckou, ale mnoho nového i odhalená tajemství tu jistě objeví také profesionálové a kniha jim bude dobrou inspirací.
80 strán, EAN: 9788097308704, (stav A), brož., hmotnosť: 0.177 kg, rozmer: 20 cm x 16 cm
V tejto knižke nenájdeš len skvelé recepty pre každú príležitosť v každom ročnom období, tvoje kulinárske chvíle ti spestria krásne maľovanky, hlavolamy či origami. Neboj sa experimentov a dolaď si recepty podľa chuti, nálady alebo hladu. Veľa zábavy a podarených receptov!
192 strán, 1.vydanie, ISBN - 80-88980-22-4, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.53 kg, rozmer: 20.2 cm x 15 cm
Odborný sprievodca najkvalitnejšími čokoládami na svete. Zasväcuje do histórie tejto lahodnej pochúťky, do problematiky pestovania kakaovníka a spracovania jeho plodov až po výslednú formu čokoládu a bonbóny. Naučí správne ochutnávať výrobky z čokolády a predstaví prehľad svetových výrobcov a ich produktov.
96 strán, EAN: 9788080913533, (stav A), brož., hmotnosť: 0.278 kg, rozmer: 29.6 cm x 21 cm
Učebnica Suroviny 1 cukrár obsahuje informácie o pôvode cukrárskych surovín, o ich zložení a význame pre ľudský organizmus z hľadiska energetickej a biologickej hodnoty. Posúdenie akosti cukrárskych surovín, poznanie príčin ich kazenia, zásady správneho skladovania a ošetrovania surovín sú rozpracované v štvrtej kapitole. V ďalších kapitolách sa žiaci oboznámia s vlastnosťami, zložením, výrobou, skladovaním, ako aj použitím surovín v cukrárskej výrobe. Učebnica obsahuje okrem základného učiva zaujímavosti z oblasti potravinárstva, výživy, vlastností surovín, námety na samostatnú prácu, úlohy na opakovanie, slovník cudzích a menej známych výrazov.
88 strán, EAN: 9788080914363, (stav A), brož., hmotnosť: 0.257 kg, rozmer: 29.6 cm x 21 cm
Učebnica prináša informácie o vlastnostiach, zložení, výrobe, skladovaní, ako aj o použití surovín v cukrárskej výrobe. Okrem základného učiva obsahuje zaujímavosti z oblasti potravinárstva, výživy, výživy, vlastností surovín, námety na samostatnú prácu, úlohy na opakovanie, slovník cudzích a menej známych výrazov.
160 strán, EAN: 9788026440505, (stav A),, hmotnosť: 0.392 kg, rozmer: 22.5 cm x 16.7 cm
Světem pečení dortů vás provede cukrářka Lucie Dvořáková, mimo jiné blogerka známá jako Chez Lucie. Vyzkoušejte recepty na neodolatený čokoládový dort s citrusy, ořechový mocca dort, pěnové dortíky s tmavou a bílou čokoládou nebo podzimní dort s hruškami pošírovanými v červeném víně. Už se vám sbíhají sliny? A co teprve až otevřete tuto kuchařku a uvidíte fotografie! Nebojte se a pusťte se do pečení. Díky přehledným postupům, tipům a trikům zvládnete upéct nádherné a rafinované dobroty i vy.
134 strán, EAN: 9788097145804, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.435 kg, rozmer: 22 cm x 17 cm
Emma Tekelyová, známa vyznávačka zdravého životného štýlu, s dcérou Emou v roku 2011 vydali „cukrársku bibliu“ SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá. Medzi ženami všetkých vekových kategórii nová generácia sladkostí spôsobila priam nadšenie. Mimoriadne úspešný knižný bestseller zaznamenal rekordný predaj.
Kniha SLADKOSTI, od ktorých sa nepriberá 2 obsahuje 36 nových receptov na koláče, torty, dezerty, ktoré zvládne aj každá začiatočníčka. Špeciálna kapitola prináša návody na rýchle maškrty pre zaneprázdnené ženy aj dezerty pre celiatikov. Autorky uvádzajú aj desiatky tipov ako pri pečení obmieňať ingrediencie - podľa sezóny, chuti, príležitosti i vlastnej fantázie. „Vylepšovaním klasických receptov sme dosiahli, že aj tvaroh môže chutiť ako krém a ovsené vločky ako pravá bábovka. Aj nás prekvapilo, že mrkva a mandle majú spolu takú istú chuť ako piškótové cesto. Používame úplne bežné potraviny, vyhýbame sa tukom, bielemu cukru a bielej múke i umelým prísadám. Stačí vymenovať, čo do koláčov ide, a je jasné, že od tvarohu, ovesených vločiek, jogurtu, kakaa, mandlí, orechov, jabĺk, malín ani od 70% čokolády sa nepriberá... Pečieme každú sobotu, máme odskúšané, že sa od našich koláčov sa netučnie“.
• Kniha obsahuje 36 receptov • Kniha má 5 kapitol: Rýchlovky, Spomienky na detstvo, Osviežujúce pochúťky, Recepty z ciest, Klasika inak • Recepty rešpektujú tradičné slovenské chute. • Kniha prináša desiatky tipov ako obmieňať ingrediencie, ich kombinovanie podľa chuti, sezóny, príležitosti. • V receptoch používa iba prírodné produkty, nijaké umelé náhrady. • Každý recept obsahuje Extra TIP, čo urýchli čas prípravy. • Recepty dávajú možnosť uplatniť vylepšenia a zaznamenať si ich na poznámkové stránky • Záverečná kapitola sa venuje cukru z pohľadu zdravia a krásy, ktorý vplýva nielen na obezitu, ale aj na pleť a starnutie. • Kniha je adresovaná modernej žene, ktorá rada prekvapí rodinu a priateľov chutnými maškrtami, pričom ani sama si nemusí odriekať. • Recepty sú vhodné pre skúsené cukrárky aj pre začiatočníčky
144 strán, EAN: 9788097204808, (stav A), viaz., hmotnosť: 0.591 kg, rozmer: 24.8 cm x 17.5 cm
60 chutných a zdravých originálnych receptov. Členenie podľa druhov cesta. Iné dezerty, cenné tipy a rady. Evelyn. f je známa foodblogerka a autorka knihy Štíhla a fit s Evelyn. Má za sebou značnú publikačnú činnosť pre časopisy Plus 7 dní, Plus jeden deň, Nový Čas pre ženy EXTRA, F. O. O. D. a radu vystúpení v televíznych médiách, predovšetkým pravidelne varí a pečie v obľúbenom magazíne DÁMSKY KLUB - STV1. Všetky recepty knihy Dezert nie je hriech sú s fotografiou a prehľadne zoradené do 9-tich farebne odlíšených kapitol podľa jednotlivých druhov cesta. Ľahkej a prehľadnej orientácii napomáha aj farebné rozlíšenie písma a ľúbozvučné slovenské názvy receptov. Grafický semafor upozorní na špecifikum dezertu, napr. bezlepkový a štebotajúci koláčik na NAJ recept kapitoly, ktorý autorka najviac obľubuje, aj keď ako sama hovorí, ťažko sa jej vyberalo. V knihe je skutočne veľké množstvo tipov a rád, čo spraviť a čoho sa vyvarovať. Presnosť receptov a bežná dostupnosť surovín, s ktorými budete pracovať zaručuje, že recepty zvládnu aj začiatočníci.
192 strán, EAN: 9788026713159, (stav A),, hmotnosť: 0.43 kg, rozmer: 24 cm x 17 cm
Máte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, které neobsahují téměř žádný cukr, a zároveň skvěle chutnají. Jsou totiž plné dobrot, jako jsou ořechy, ovoce nebo chutná semínka. Vyzkoušejte třeba třešňový koláč s tofu, velikonočního beránka s jablečným pyré nebo borůvkový koláč s kakaovým máslem. Všechny recepty jsou veganské a nenajdete v nich bílý rafinovaný cukr.
192 strán, EAN: 9788026713159, (stav A),, hmotnosť: 0.43 kg, rozmer: 24 cm x 17 cm
Máte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, které neobsahují téměř žádný cukr, a zároveň skvěle chutnají. Jsou totiž plné dobrot, jako jsou ořechy, ovoce nebo chutná semínka. Vyzkoušejte třeba třešňový koláč s tofu, velikonočního beránka s jablečným pyré nebo borůvkový koláč s kakaovým máslem. Všechny recepty jsou veganské a nenajdete v nich bílý rafinovaný cukr.