HAND MADE |
---|
![]() |
[ 114 položiek ]
K N Í H K U P E C T V O
> kníhkupectvo > nápoje
| |
88535-90-02
Academia Barilla | |
Mojito, Piňa Colada, Tequila Sunrise, Daiquiri, Bloody Mary či Kuba Libre – snad každý z nás má svůj oblíbený koktejl. Kolektiv Academie Barilly vás seznámí s recepty na známé i méně známé koktejly a míchané nápoje, abyste si je mohli připravit i doma, a připravit tak například skvělou party pro své přátele. Na zdraví! |
K N Í H K U P E C T V O
| |
143196-90-02
Ailer Štefan | |
Je ťažšie víno vyrobit alebo ho predať? Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie. Publikácia je určená pre výrobcov i predajcov vína, someliérov, vináskych nadšencov, vinárske združenia, študentov vinárstva a someliérstva na vysokých a stredných školách, someliérske kurzy, zážitkovú gastronómiu a všetkých priaznivcov vína. V úvode publikácie vysvetľuje autor významnosť funkcie someliéra pre víno i gastronómiu. Popisuje kultúrne posolstvo vína v historii a súčasnosti ľudstva, imidž a zdravotné aspekty umienenej konzumácie vína. Uvádza štatistiky z významných vinárskych krajín Európy. V kapitole o technológii výroby vína popisuje najnovšie trendy v enológii. Na základe vlastných dlhoročných kraktických skúsenstí kladie doraz na hygienu výrobných prestorov a precíznostť obslužného personálu. V prípade dodržania týchto zásad je možná minimalizácia technologických zásahov. Dosiahneme tým odrodovú typickosť, čistotu a prirodzenosť vín, so stopou terroir. Podrobne popisuje aj technológiu výroby šumivých vín, ktoré sú v gastronómii jedinečným fenoménom, tokajských vín, aj biovín. Venuje sa príčinám vzniku chorôb a chýb vína, uvádzam zásady prevencie ich vzniku a nápravné opatrenia. Široký priestor venuje nenahraditeľnej pozícii dreva v enológii a v marketingu vína. uvádzam klady i zápory výroby vína v sudoch, metódy výroby sur lie a batonáž. V prezentačnej časti popisuje rituály odzátkovania, dekantácie, servisu vína. someliér musí dokonale ovládať čítanie údajov z etikety vína. Preto veľmi podrobne opisujem aktuálne podmienky označovania a uvádzania vína do obehu. Zážitkovej enogastronómii sa venuje v ucelenej kapitole, ktorá ilustračne popisuje zásady správnych kombinácií jedla a vína. V závere nechýbajú pravidlá, zásady a systémy súťažného senzorického hodnotenia vína, slovník degustácie a požiadavky na získanie osvedčenia posudzovateľa pre víno a vinárske výrobky. Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie. |
A N T I K V A R I Á T
| |
115611-23-01
Ambrosi Hans - Swoboda Ingo | |
Ako správne vychutnávať víno... |
A N T I K V A R I Á T
| |
169963-43-01
Andreae Illa | |
Alle Schnäpse dieser Welt. |
K N Í H K U P E C T V O
| |
95887-90-03
Anette Moldvaerová | |
Ste vášniví kávičkári? Pripravte si aj doma skvelú kávu podľa návodov z tejto knihy. Poradia vám, ako spracovať zrná, vybrať si správne pomôcky a zavŕšiť to nádherným latte art. Vyše 100 originálnych receptov – okrem iných tu nájdete flat white, frappé mocha, affogato a café au lait. Sprievodca svetom najlepších kávových zŕn vám vysvetlí rozdiel medzi arabikou a robustou alebo Typicou a Bourbonom. V Káve na každý deň nájdete všetky informácie potrebné na prípravu perfektnej šálky kávy. Úvod do slovenského vydania napísal barista Martin Hudák, dvojnásobný vicemajster sveta v kategórii Coffee in good spirits. Z anglického originálu Coffee Obsession (Dorling Kindersley Limited, London 2014) preložil Viktor Klimo. |
K N Í H K U P E C T V O
| |
151955-90-01
Barac František Tille- Rudolf | |
Sbírka autentických záznamů z deníku houževnatého světoběžníka, zaníceného sokola a především uznávaného pivovarnického odborníka Rudolfa Tilleho (1892–1998). Člověka, který se v životě nebál riskovat a jemuž osud připravil neobyčejně pestrou životní dráhu. Kniha nabízí dechberoucí exkurz do tajů pivovarnictví, ale spolu s ním i desítky téměř neuvěřitelných, a přesto skutečných příběhů hrabalovského ražení, situovaných na pozadí evropských dějin. |
A N T I K V A R I Á T
| |
172827-23-01
Bohrmann Peter | |
Nazrite s touto knihou do vzrušujúceho sveta nápojov! - 1444 receptov na short drinky a long drinky, nealkoholické nápoje, bowle a teplé nápoje čaká na to, aby ste si vyskúšali ich prípravu. - v úvodnej časti sa vám dopodrobna vysvetlia základné techniky miešania a oboznámite sa s potrebným barovým vybavením. - zvláštna kapitola predkladá veľa nápadov na dekorácie plné fantázie. - nájdete dôležité informácie o prísadách, ktoré sa najviac používajú. - pri hľadaní svojho nápoja vám pomôže opis chuti v každom recepte i obsiahly register. |
K N Í H K U P E C T V O
| |
122359-90-02
Broom Dave | |
Představujeme vám rozsáhlého průvodce světem whisky od oceňovaného autora, Dava Brooma. Nečekejte žádné suché analýzy palíren nebo značek. Dave vás provede světem whisky, palíren, chutí a vůní tohoto úžasného nápoje tak, že budete mít pocit, že jste přímo na místě. Objevte svět i příběhy palíren a whisky ve Skotsku, Irsku, Japonsku, Kanadě, ale i v Austrálii nebo Jižní Americe. Stranou nezůstaly ani bourbony z Kentucky nebo whiskey zTennessee. Kniha je doplněná o nádherné fotografie. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171049-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171050-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
173829-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171051-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
173831-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
173830-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171052-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171053-62-02
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171054-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171055-62-02
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171056-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
A N T I K V A R I Á T
| |
171057-62-01
Časopis | |
Countrylife - časopis o bio, dobrém jídle a dobrém žití. |
| Academia Barilla
Koktejly - 50 snadných receptů
11.11 €
![]() |
| Ailer Štefan
Vinárstvo a somelierstvo
7.44 €
![]() |
| Ambrosi Hans - Swoboda Ingo
Víno - ako ho správne vychutnávať
3.00 €
![]() |
| Andreae Illa
Alle Schnäpse dieser Welt
4.00 €
![]() |
| Anette Moldvaerová
Káva na každý deň
15.72 €
![]() |
| Barac František Tille- Rudolf
Paměti sládka
10.03 €
![]() |
| Bohrmann Peter
Miešané nápoje
4.00 €
![]() |
| Broom Dave
Světový atlas whisky
37.11 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2013-14 č.6
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2014-15 č.10
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2015 č.11
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2015 č.12
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2016 č.15
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2016 č.17
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2017 č.19
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2017 č.20
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2017 č.21
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2017-18 č.22
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2018 č.23
0.60 €
![]() |
| Časopis
Dobroty 2019 č.25
0.60 €
![]() |
Hľadáčik | |
---|---|
|
Papers/Noviny | |
---|---|
|
RETRO darčeky | |
---|---|
|
Emailový servis |
---|
![]() 0
|
Info |
---|
Ponuka: 98933 titulov. |
Kuriozity |
---|
Kuriozity |