276 strán, ISBN - 80-251-0088-X, (stav A), brož., hmotnosť: 0.462 kg, rozmer: 22.5 cm x 16.8 cm
Jednou z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich oblastí začiatku nového tisícročia je určite Internet. Nutnosť využitia Internetu sa už stáva neoddeliteľnou súčasťou výuky a vyučovania. Kniha, ktorú práve dostávate do rúk, si kladie za cieľ stať sa základným sprievodcom praktického využívania Internetu pre žiakov stredných škôl, základných škôl a samozrejme tiež používateľov, ktorí sa dostávajú do styku s Internetom po prvý raz. Kolektív skúsených autorov a pedagógov predkladá v 21 kapitolách prehľad praktických možností využitia Internetu s množstvom praktických ukážok. Prvá kapitola (lekcia) knihy zoznamuje so základnými prvkami z oblasti Internetu, na ňu potom nadväzujú lekcie o elektronickej pošte a ich efektnému využívaniu (vytváranie a odosielanie správy, pripojenie dokumentov, využívanie poštových klientov). Nasledujúce dve lekcie sa zaoberajú interaktívnou internetovou komunikáciou (ako využívať ICQ, TALK, ako sa zúčastniť videokonferencie). Ďalšie kapitoly zoznamujú čitateľa so sieťou webových stránok a tiež s možnosťou vyhľadávania, využitím multimediálnych aplikácií a inými možnosťami orientácie na Internete. Prenosu dát a technickému fungovaniu Internetu sú venované lekcie dvanásť a trinásť. Niekoľko nasledujúcich lekcií sa zaoberá aktuálnymi otázkami práce s Internetom, ako je bezpečnosť dát, využívanie Internetu k bežným životným aktivitám (bankovníctvo, nákupy a pod.) a v neposlednej rade vzdelávacím internetovým aktivitám. Posledných päť lekcií predkladá návody a nápady k elektronickému publikovaniu, možnosti tvorby www stránok, správnemu využitiu pri tvorbe rýchlych a pekných stránok. Celou knihou nás prevádza študentka Lucia, ktorá spolu s čitateľom objavuje možnosti, ktoré Internet do bežného života prináša.
108 strán, EAN: 9788081432149, (stav A), brož., hmotnosť: 0.186 kg, rozmer: 23.5 cm x 16.3 cm
Kurz obsiahnutý v tejto knihe pokrýva analytickú geometriu v rovine. Nájdete v ňom fyzikálne aj geometrické aplikácie, štandardné školské úlohy aj exkurziu medzi tie náročnejšie. Okrem kartézskych súradníc sa dozviete niečo aj o polárnych. Záverečné kapitoly sú venované maticiam a ich využitiu v počítačovej grafike. Učebnica je určená najmä študentom septimy osemročného gymnázia a študentom 3. ročníka gymnázia.
192 strán, EAN: 9788010006793, (stav A), brož., hmotnosť: 0.515 kg, rozmer: 29 cm x 21 cm
Publikácia má pomôcť študentom dôkladne sa pripraviť na ústnu časť maturitnej skúšky z anglického jazyka. Uvádza cieľové požiadavky na komunikačné zručnosti žiaka podľa spoločného európskeho referenčného rámca Rady Európy. Študenti v nej nájdu všetky tematické obsahy pre obe úrovne náročnosti, ako aj extra materiál na precvičenie s potrebnou slovnou zásobou.
240 strán, ISBN - 80-88915-92-9, (stav B - používaná), brož., hmotnosť: 0.55 kg, rozmer: 26 cm x 20.4 cm
Publikácia obsahuje zaujímavé texty doplnené pestrými cvičeniami a aktivitami. Plne rešpektuje charakter novej maturitnej skúšky z anglického jazyka tak, aby spĺňala požiadavky Spoločného európskeho rámca.
136 strán, EAN: 9788010015542, (stav A), brož., hmotnosť: 0.393 kg, rozmer: 29.6 cm x 21 cm
Publikácia má pomôcť študentom dôkladne sa pripraviť na novú maturitnú skúšku z anglického jazyka v súlade s požiadavkami Rady Európy. Pomôže študentom overiť si vedomosti formou testov pre základnú i vyššiu úroveň. Ponúka kľúč k testom, stratégiu správneho riešenia, ako aj možnosť vyhodnotiť si úroveň svojich vedomostí v bodoch. Priložené CD je dôležitou súčasťou tejto publikácie. Je výbornou pomôckou pri príprave na externú - písomnú časť maturity, pretože pomôže študentom nacvičiť si jej časť Listening and Comprehension, pri ktorej ide o porozumenie textu nahovoreného rodeným Angličanom. Je to jedna z požiadaviek na úspešné zvládnutie maturitných skúšok.
178 strán, ISBN - 978-80-96937-31-8, (stav A), brož., hmotnosť: 0.49 kg, rozmer: 28.1 cm x 21.3 cm
Komunikuji ve francouzštině dle Společného EU referenčního rámce je cvičebnice, která má za úkol naučit komunikovat a připravit žáka na maturitní zkoušku z francouzského jazyka. Skládá se ze 2 dílů a obsahuje formáty a typy úloh zkušebních testů na nečisto. Neznamená to ale, že je určena jenom pro maturanty. Aktivně si v ní procvičíte psaní, čtení, mluvení a poslech s neverbální komunikací. Aktivity jsou zpracovány v souladu s kritérii Společného evropského referenčního rámce pro jazyky, B1-B2.
314 strán, ISBN - 80-969373-3-2, (stav A), brož., hmotnosť: 0.814 kg, rozmer: 28 cm x 21 cm
Maturujem z francúzštiny po novom je cvičebnica, ktorá vás naučí komunikovať a kompletne vás pripraví na písomnú a ústnu časť maturitnej skúšky z francúzskeho jazyka. Kniha je rozdelená na dva diely, v ktorých sú obsiahnuté všetky maturitné témy. Obsahuje aktivity na precvičenie čítania, písania, hovorenia, počúvania a neverbálnej komunikácie. Obsah dotvárajú žiadané všeobecné texty k jednotlivých témam. Ďalej precvičuje všetky druhy cvičení, ktoré sa objavujú na testoch a na ústnej maturitnej skúške. Pre úspešnú komunikáciu pred a po maturite sa odporúča publikáciu (1. a 2. diel) používať už od tretieho ročníka strednej školy. S knihou je však možné pracovať aj individuálne doma.
128 strán, EAN: 9788080916473, (stav A), brož., hmotnosť: 0.31 kg, rozmer: 29.8 cm x 21 cm
Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného učiva obsahuje učebnica aj laboratórne cvičenia a prílohy s tabuľkami.
112 strán, EAN: 9788080916497, (stav A), brož., hmotnosť: 0.277 kg, rozmer: 29.8 cm x 21 cm
Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – stanovenie sacharidov, bielkovín, stanovenie kyslosti, chloridov, dusičnanov a dusitanov. Súčasťou jednotlivých kapitol sú aj laboratórne cvičenia s tabuľkami v prílohe. Posledná kapitola učebnice obsahuje informácie o posudzovaní potravinárskych surovín a výrobkov podľa legislatívy.
188 strán, EAN: 9788080916619, (stav A), brož., hmotnosť: 0.446 kg, rozmer: 29.8 cm x 21 cm
Učebnica obsahuje najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód, špecifické laboratórne práce jednotlivých odborov – analytické hodnotenie mäsa a mäsových výrobkov, múky a výrobkov z múky, výrobkov cukrovinkárskej výroby, mlieka a mliečnych výrobkov, surovín a výrobkov sladovníctva a pivovarníctva, liehovarníctva a vinárstva a hodnotenie konzervárenských surovín a výrobkov.